Sátor

Az adománygyűjtés sikeresen lezárult, köszönjük a támogatásokat !!

A cserkészcsapat megvalósította a 2022 őszén kitűzött céljait. Sikerült vásárolni 3 közösségi és 6 db őrsi sátrat, amelyet 2023-ban táborba tudunk vinni.


Az adománygyűjtés célja a következő volt:

A nyári táborokban a cserkész őrsök közös sátorban alszanak. A nagyobb őrsöknek két sátorra is szükségük van. Ezen kívül a felszerelés és a konyha is külön sátrat igényel. Évek óta nehézség sátrakat kölcsönkérni. Eddig kaptunk már sátrat a Magyar Honvédségtől, a 293. Szent Kapisztrán cserkészcsapattól és IV. cserkészkerülettől. A könnyebb szervezés miatt szükség lenne a meglévő 2 sátor mellé további sátrakat vásárolni, hiszen jelenleg már 9 cserkészőrse van csapatnak.

2022 őszén nagyratörő célt tűztünk ki magunk elé. Célunk volt minden őrsnek sátrat vásárolni, amely további 7 sátor beszerzését jelenti.  Ehhez képest sikerült 9 db sátrat venni.

Összesen összegyűlt adomány 2.837.720 Ft

Mire költöttük az adományokat?

A maradék támogatásból a csapatfelszerelést bővítettük (őrsi tűzhelyek, ládák, ballonok, ponyvák, szerszámok), valamint a cserkésztábori szociális támogatásra fordítottuk. Ezzel tudtuk biztosítani, hogy a 10 napos cserkésztábor utazással együtt 25.000 Ft tudott lenni.

Az adományokat és a megvásárolt felszerelések elszámolását itt vezetjük.


És kiket illet köszönet?

A sátorgyűjtésre fordítottuk az adventi vásáron kapott adományokat. A cserkészek már hónapok óta készültek saját készítésű termékeikkel, amelyek megvásárlásával a cserkészek sátorvásárlását támogatták. 

Hálásan köszönjük az adományokat !

Örömmel írjuk, hogy 2023.05.22-én megvettünk 3 db M63 sátrat.

Örömmel írjuk, hogy 2023.07.05-én elhoztuk Tabról a sátorgyárból a 6 db őrsi sátrat.