Thinking Day 2024

Thinkg Day - az emlékezés napja

A tatai cserkészek 2024-ben azzal ünneplik Bi-Pi születésnapját, február 22-ét, hogy cserkész egyenruhában mennek iskolába. Ezen kívül cserkésznyakkendőt húztak Öveges József szobrára, aki Tatán tanított a Piarista Gimnáziumban és maga is cserkésztiszt volt. A tatai cserkészek névadójuknak ezzel tisztelegnek.

Ha követni szeretnéd a tatai cserkészek programjait, akkor a lap alján levő elérhetőségeken megteheted.

Mai napon meglepetéssel is készültünk és a szobor mögötti bokorban találsz egy kis nasit. Kérlek, hogy csak egyet vegyél el. 

Ha cserkész vagy, tölts fel egy szelfit Öveges professzor szobrával az Instára.

Thinking Day 2024


Február 22-én ünnepeljük a cserkészet alapítójának, Bi-Pi-nek (Lord Baden-Powellnek) és feleségének, Olave-nek a születésnapját. Ez az a nap, amikor a cserkészek közössége világszerte megemlékezik az alapítóról.

1857-ben február 22-én született Lord Robert Baden-Powell. Ugyanígy ezen a napon, 1889-ben pedig Olave látta meg a napvilágot, akit aztán az angol cserkészlányok, majd a világ leány főcserkészévé választottak. A Thinking Day-t, (az Emlékezés Napját) a cserkészet fő ünnepnapjaként tartjuk számon. Ilyenkor világszerte a cserkészek felidézik alapítónk, Bi-Pi halála előtti utolsó üzenetét, melyet a cserkészekhez intézett:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves cserkészek!

Ha valaha láttátok már a Peter Pan című filmet, emlékeztek, hogyan mondta el a főkalóz búcsúbeszédét minden alkalommal, attól tartva, hogy amikor eljön a halál órája, nem lesz már ideje a búcsúra. Így áll a helyzet velem is, és – bár nem haldoklom – most én is búcsúüzenetemet akarom elküldeni nektek.

Emlékezzetek arra, hogy ez az utolsó üzenet, amelyet tőlem valaha kaptok, véssétek hát jól emlékezetetekbe.

Nagyon boldog életem volt és azt akarom, hogy a tiétek is az legyen.

Hiszem, hogy Isten azért teremtett bennünket ebbe a szép világba, hogy boldogok legyünk és élvezzük az életet. Csakhogy a boldogság nem a gazdagságból ered, nem a sikeres karrierből és nem saját vágyaink kielégítéséből. A boldogsághoz vezető út ott kezdődik, hogy fiú korotokban egészségessé és kitartóvá fejlesszétek magatokat, hogy felnőttként hasznosak lehessetek és élvezni tudjátok az életet.

A természet ismeret megmutatja számotokra, hogy mennyi teljes szépségű és különleges dologgal látta el Isten boldogításunkra a földet. Legyetek elégedettek azzal, amit kaptatok és használjátok föl a lehető legjobban. Nézzétek a dolgok derűs oldalát, ne a borúsat.

Ám az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint a hogy találtátok: úgy amikor eljön halálotok órája, boldogan halhattok meg abban a tudatban, hogy nem vesztegettétek el az időtöket, megtettétek, amit tőletek telt.

Legyetek készen a boldog életre és a boldog halálra. Ragaszkodjatok mindig a fogadalmatokhoz – akkor is, ha már nem vagytok gyerekek. Isten segítsen ebben benneteket.

Barátotok: Robert Baden-Powell

Forrás: https://filiopietismprism.blogspot.com/

2016-ban az Öveges József szobornál alakult újjá a tatai cserkészcsapat.  Szívmelengető visszanézni ezt a kis videót, ahol sok-sok ismerőst látunk - néhány évvel fiatalabban. Köszönet és hála nekik, hogy az újjáalapítást megszervezték. 

HAHÓ cserkészek!